Saturday, May 4, 2013

problem berat -.-

Salam.
aku rasa lama dah aku tak menjenguk belog aku nih.
Maaf,disebabkan berkalan internet yang tidak mencukupi aku tak berkesempatan nak update belog aku nih.
Maybe,jugak aku "berperasan" sangat yang aku nih terlalu busy dengan hal sendiri sampaikan aku takde masa nak update belog aku nih.
Tambahan pulak,nak dekat final exam nih berbusy "sesangat" aku nih. *tokok tambah*
FYI,aku bukan jenis seorang yang "ulat buku",so ape kejadah aku nak berbusy pepasal?
-.- okay,lebih baik aku teruskan hajat sebenar tujuan aim aku nak update belog bagi entri nih. Sila hiraukan ayat "berbusy" tuh sebab aku mula nak pening ape yang aku cube katakan nih -.-

Kalau korang perasan pada title bagi entri kali nih,nampak sangat "berat" problem yang aku nak story-telling kejap-majap lagi nih.
Okay,first and foremost,point utama bagi entri nih and maybe boleh di jadikan total conclusion bagi entri nih nanti ialah "GD WORLD TOUR 2013 IN MALAYSIA".
So,dah nampak permainan disitu? hahahas.



First,bagi kpoppers dan VIPs (gelaran bagi peminat BIGBANG) korang confirm dan secara yakin dan sah dah tahu pasal concert g-dragon nih kan?.
FYI,aku sebagai VIP,kalau boleh nak lah jejak "sekali seumur hidup" nak pegi concert g-dragon nih.Maybe sebab, ALIVE TOUR BIGBANG hari tuh aku tak pegi termasuk GDA .
FYI lagi, aku dah plan bagi urusan kewangan 100% guna duit aku. Ceehhhhh -.-



Okay,nampak tak pelan kedudukan bagi setiap seat mengikut bayaran nih.Aku rancang yang aku nak beli tiket bagi seat CAT 4 yang kuning tuh berharga RM188 tuh. Walaupun,free standing dan jauh dari stage tapi nak buat macam mana itu saje yang aku mampu.  So,aku plan nak keluar duit bajet dalam RM400 (tak termasuk untuk transport pun). Lagipun,aku berniat nak berlanja akak aku untuk pergi concert tersebut sebab mana lah tau akak aku nak berlanja aku pulak pegi concert Super Junior yang khabarnya bakal nak  diadakan dekat Malaysia tahun nih. XD

Nampak tak secara jelas yang betapa beraninya aku nak "cucuk duit" dari bank dengan RM400 tersebut.Tapi aku,tak keluarkan lagi duit tersebut sebab aku baru "plan" jer dulu.

So,bagi urusan kewangan,buat masa nih aku mampu urus dan mampu handle dan mampu gune duit sendiri. 
Seterusnya,bagi "perjalanan" kesana,aku rasa yang tuh aku akan fikirkan kemudian sebab aku masih di area Selangor dan Kuala Lumpur so mampu aku pergi kesana dan agak bernasib baik bagi aku sebab concert tersebut diadakan pada 22 JUNE 2013,dan setahu aku...., aku baru saja masuk daftar bagi semester 1 tahun 2 2013/2014 bagi foundation. So,sah-sah "permulaan" pembelajaran tak dimula kan lagi.Sebab tuhlah aku rase "agak bernasib baik"

Eventhough,korang perasan yang aku nih "agak bernasib baik" pada hari tersebut dan "agak bernasib baik" yang aku mampu pergi ke concert tersebut tetapi jika ditenung other side masih jugak ade "tidak bernasib baik" bagi perspektif aku sendiri.
Apa yang nak aku  katakan bagi "tidak bernasib baik" nih ialah pertamanye, mak dan ayah aku..
Dulu,ayah aku tak bagi pegi concert k-pop sebab membazir duit mak ayah.Tetapi,aku plan dah yang aku nak gune duit aku sendiri.Tetapi kesimpulannye sekarang nak ke parents aku membenarkan aku pergi concert tersebut? Itulah masalahnye yang sampai sekarang masih bermain di fikiran aku.Tambahan pulak,dengan "keadaan" aku yang "sedia kala sakit" sah-sah parents aku tak bagi -.- aigoooo.

Second,ade khabar angin yang mengatakan bahawa exam speaking test MUET aku diadakan pada hari tersebut.Menjadi beban pulak lagi bagi aku sebab bagi events k-pop macam nih,is better pegi awal sebelum event tuh dimulakan.Sebab,kalau pergi lewat nanti tak dapat tempat,tambahan lagi, ramai orang pulak tuh. Okay,too hard nak explain pasal nih tetapi bagi sesiape yang dah ade experience pegi concert atau events k-pop nih,korang tau rasanye macam mane.

ish ish,itulah keluhan aku sebenarnye.Tapi aku tak "take it serious" sangat pasal nih.Bagi aku kalau ada rezeki aku pegi,kalau takde rezeki aku tak pegilah.Bagi aku maybe ada sebab aku tak pegi..atau maybe rezeki aku dapat tengok si G-DRAGON tuh dekat KOREA kut. hahahahahas *gelak gedik sebentar*


"I will try my best,oppa. I'm really wanna go to your concert at least once"

p palang s: aku tetibe secare suddenly abruptly tersuke dekat C-CLOWN nih. omg.









No comments: