Friday, December 21, 2012

Segmen: I Adore My Bias by Amni dan Dalilah


http://infinite7chaser.blogspot.com/2012/12/segmen-i-adore-my-bias-by-amni-and.html

Salam semua :) hoho *gelak daesung* hari ini punye entri aku nak post pasal segmen nih. Korang join lah ek :) *buat aegyo*

1. Bila korang mula minat KPOP?
 - mula kenal KPOP since 2008,okay masa tuh KPOP group yang aku suka ialah DBSK/TVXQ.Aku tertarik dengan dyeorang after menonton MV Hi Ya Ya,Seriously,Changmin gorjes sangat masa tuh. and sebab dyeorang lah aku mula dan suka layan KPOP.


changmin bebehhh ~~~~~


2. Bias korang yang pertama korang minat siapa?
- Changmin DBSK/TVXQ

3. Korang ada berapa bias? 
- banyak-banyak-banyak sungguh sampai tak muat bas rapidKL :)

4. Top 3 bias korang siapa? 
- G-DRAGON | L / KIM MYUNGSOO | CHOI MINHO

5. Kenapa korang minat dia? 
- G-DRAGON : sebab dia "luar biasa" sukar nak explain lah tapi bagi aku style/cara dia masa atas stage , backstage & di dalam studio sangat lain sangat. *lagipun memang tak boleh dinafikan yang dia nih comel*
- L/KIM MYUNGSOO : masa Infinite debut & 1st time tengok muka dia aku terus jatuh hati dekat dia :) one word: gorgeous :)
- CHOI MINHO: mula suka dekat SHINee masa syok tengok Hello Baby. So,aku tertarik dengan si Minho nih, bebenor suka dekat dia sebab dia ada ciri kebapaan :)

6. Macam mana boleh minat dia?
sebab dyeorg "luar biasa" dan comel :) *taktau nak explain cam mana*

7. Gambar bias korang yang PALING korang suka?




sukasukasukasuka >.<


shiittttttt hengsem sgt >.<


8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka?
-G-DRAGON: - masa dia nyanyi lagu CAFE :) & waktu dia speaking english *flawless*
- L/MYUNGSOO - masa dalam drama Shut Up Flower Boy Band :)
-CHOI MINHO -  semua part rap dia :)

9. Apa yang special pasal bias korang tu?
- comel,handsome,chantek,menawan,kelakar & sangat-sangat berbakat :)

10. Group KPOP mana yang korang paling minat sekarang?
 - BIGBANG!! XD haha actually tengah layan VIXX :)

11. Music video KPOP yang paling korang minat apa? Nyatakan sebab.
- GD&TOP- Don't Go Home : Sebab dalam banyak-banyak MVs BigBang, MV nih jer GD&TOP buat aegyo :)
-B1A4 - Try to Walk : Sebab Baro is my bias,seriously,sangat gojesssss >.<
-Super Junior - Happiness - kecomelan dyeorng menyerlah!!

12. Korang pernah tak pergi showcase/konsert diorang?
-masa BigBang Alive Tour Malaysia harituh plan nak pergi tapi malangnya tak sempat nak beli tiket so,jawapannye TAK!!~~~

13. Album KPOP apa yang korang ada sekarang?
-Super Junior,BIGBANG,B2ST,SHINee,Infinite,Boyfriend,SS501 ~~ *ada lagi tapi dah lupa lah *

14. Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea..bias mana yang korang nak jumpa dulu?
-Tak kisah sape-sape pun janji dia tuh artis KPOP ~ *kalau jumpe Myungsoo tepi jalan,heaven rasenye~~*

15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni.. apa ucapan korang untuk dia?
- hahahahahaha *gelak daesung*
Okay,aku rasa diaorang tak kan faham kut ape yang aku tulih nih tapi ape yang nak aku katakan :) Oppars ,SARANGHE :) *confirm dyeorg paham*


TAG:
~ Hahazirah
~ Kang Daesung
~ Fuzzah

3 comments:

wajihahnazi said...

hey! thanks for joining my segmen^^ banyaknya album awak ada!!

Lala Halim said...

hahas no prob :)

Througheart ∞ said...

wah lala once cassie!
GD penuh swag, lg swag dr JB.
dulu minho bias aku, tp skrg x lg. =(
suke myungsoo, ekceli suke sume mber INFINITE~~ ^^

thanx tag aku. kalo aku rjin aku wat mnde ni.., tp x janji la~~ ngeheheee~~