Wednesday, December 12, 2012

peee - s - peee

Assalamualaikum :) Hari ini punya entri jameela  pasal peee-s-peee.
eh? apa kah menatang tuh? 
yea..yea yea sudah semestinya ia bukan permainan konda-kondi apatah lagi batu seremban. 
PSP tuh atau nama panjangnya PlayStation Portable ialah sejenis alat mainan dan bukan lah dan tiada kaitan langsung dengan basikal fixie -.- *apa yang aku merepek nih*
Nak tau secara detail boleh lah tanya pokcik Google secara lanjutannya dong~~~

Nak di ceritakan disini,PSP nih merupakan sebahagian "barangan idaman" aku selama nih.
Tak sangka lah pada hari ini juga aku dapat :)
Sebelum tuh nak ucap berjuta-jutaan terima kasih atas "perhargaan" Ayah aku dan jugak Mak aku.
Kenapa??? sebabnya yang menghulurkan "bantuan kewangan" keatas peee-s-peee nih semestinya Ayah aku.
alkisahnya,kononnya..pagi tadi parents aku ajak pegi keluar nak beli barang serta hadiah tuk sepupu aku yang bakal mendirikan masjid tak lama lagi. Disebab kan itulah ,alang-alang dah hangout aku plan dan berjiwa semangat serta berazam yang aku nak sangat PSP tuh dan aku mesti dapatkannya jugak.
Tapi time tuh aku ingat aku nak gunakan duit sendiri.Sebagai alasan untuk nak amek duit dari bank aku ajak ayah aku pegi singgah-walking-walking ke Bank Muamalat sebentar..kononnya nak check duit Asasi.
Malangnya,mesin ATM bank muamalat tuh "rosak" mengedik secara tetibe.
Nak di pendekkan storynya..aku pun tak jadi nak keluar kan duit dari ATM Muamalat tuh .-.-
Time tuh aku frust menonggeng sangat-sangat macam orang putus cinta woi~
Mak aku sempat bertanya serta dia berfirasat yang aku ada sebab pegi bank secara tetiba. So soklan bahasa melayu tahap SPM jugak yang terkeluar.. "Nih mesti nak beli sesuatu nih..haaa!! CD KOREA LAH TUH!!" secara automatik aku menafikannya "...TAKLAH .."

Nak di skipkan storynya..sampainya dekat mall tuh lepas beli barang dan hala tuju nak ke pintu keluar mall tuh aku terbehenti di kedai game tersebut secara tetibe.
Time tuh parents aku dah kedepan dan perasan aku takde. 
tetibe parents aku menuju dekat aku means menuju ke kedai games tersebut..
So,nak dipendekkan lagi cerita.. *penat menaiplah weeeiii*
Mak dan ayah aku tahu yang PSP tuhlah "barang" yang aku nak sangat beli sampai nak keluar duit Asasi.
Mula-mula aku rase cuak dan seram sangat nak bagitau hal sebenar yang aku lama mengidam mende alah nih.
Akhirnya..Ayah aku belikan untuk aku.. dan Mak aku steady layan je kerenah aku.END.




Nilah menda alah tuh peee-s-peee hoho aku beli yang keluaran lama jer sebab aku sedar aku guna duit mak ayah aku so aku segan nak beli yang mahal-mahal -.- BTW, this is PSP STREET E10003 .


Nih lah mende "percuma" yang tauke tuh bagi dekat aku.. set PSP tuh yang ada pengecas saja so USB kena beli sendiri -.- then tauke tuh bagi aku tali gayut tuh tuk pee-s-pee nih.Pada mulanya,tauke tuh rekeman suh aku amik wane WHITE tapi aku tak berkenan sebab aku terpikir maybe someday cover PSP tuh akan jadi kekuning-kuningan macam PlayStation One aku tuh,so aku pilih CHARCOAL BLACK sebab aku teringat dekat PlayStation 2 aku tuh -.-


Buat masa nih aku tak beli games banyak sangat sekadar 13 games gitu. Itu pun 3-4 buah games yang berbahasa jepun dan membuat aku frust lagi sebab aku tak paham -.- maybe kalau aku ada masa aku nak beli game lagi :) 

PENAMBAHAN : ouh lupa nak story masa nak beli pee-s-pee tuh ,tauke tu ade jugak offer satu mainan sebijik macam PSP nih tapi dia keluaran lain dan aku pun tak tau apa nama jenamanya.Yang menariknya,mende tuh ada sistem android dan boleh Touch Screen.Aku pulak time tuh rambang mata jugak nak beli yang tuh atau PSP sebab harga "menda macam psp* tuh murah than Sony PSP -.-





12.12.12 Happy Birthday SeungRi :) #LawaTakAkuBuat


p palang s : PlayStation 3 ? In Shaa ALLAH :) 

4 comments:

Hahazirah Througheart ∞ said...

wahh impian lala tercapai~ tahniah²~ ><

Lala Halim said...

alhamdullilah :)

thaqif ilmam said...

Ini model baru punya la lagipon yang ni memang murah harga rm399 je saya beli. Murah sebab takde wifi,saya amek warna white sebab warna white cantik dan tak akan jadi kuning kalo pakai cover bro

thaqif ilmam said...

Ini model baru la, psp e-1000 series punya,memang psp termurah skang harga rm399 (tempat saya la) sebab takde wifi,saya pon ader warna putih memang cantik tak kuning pon klau pakai cover. Awak ni kena hati x2 klau nk bli brng games ni sebab klau takde pengetahuan luas akan tertipo,(jangan terasa). Sebab peniaga ni nampak orang tua ngan budak remaja senang je nak pekena. (Cina biasanya sebab diorang bijak,sori,saya bukan racist). So the conclusion is make sure klau nk beli menda alah psp ni sila ajak orang yanh berpengalaman macam abang awak (klau dia gamer la). Okey?!!! So itu sahaja la saya nak bagitau. Segala kekasaran mohon dimaafi, salam sayang #Mr_Gamer