Tuesday, November 27, 2012

ahad : 25/11/12

Assalamualaikum :)
Okay sepatutnya aku story-telling pasal nih waktu hari AHAD hari tuh bersamaan 25.11.12 :)
tapi disebabkan kekurangan sumber,terpaksa postpone pada malam nih.
Okay,aku rasa aku tak perlu nak cerita panjang sangat kut.Sebab aku pun dah lupa apa aku nak taip~
Okay,pada hari tersebut aku hangout atau dalam bahasa melayunya LEPAK dengan bestfriends aku,Hahazirah & Syaima' :) We had a great moment together~ :) 



Kiteorang lepak jalan-jalan sekitar TEMERLUV jew,lagipun Temerloh ada banyak tempat menarik :) Aku kan warga-Temerloh mestilah nak promote Temerloh :) credit :photo by syaima'

Lama dah kiteorang tak jumpa so pada hari tuhlah kiteorang plan nak jumpa..nanti dah setart belajaq memang takde mase nak jumpa :) Sebenarnya tak rancang nak pergi merayau sampai ker Esplaned (tempat menarik di Temerloh) , tapi kalau di fikirkan balik aku nih dah lah bagaikan katak di bawah tempurung langsung tak pernah jejak esplaned tuh terutamanya Titian Gantung tuh ~ouh gayat~
Boleh nampak kan aku nih ketinggalan zaman =.=
Sebelum kitaorang sampai dekat Esplaned tuh kiteorang merayau-rayau dan singgah pelbagai kedai.
Kitaorang jugak singgah makan di sebuah restaurant. Kononnya makanan dekat situ ada western food so teringin lah nak order semacam,bagi aku itulah FIRST AND THE LAST aku rasa dan makan dan telan western food tuh.Kitaorang berpakat nak try Chicken Steak.Kan ala-ala western tuh kan? Sekali dapat makanan tuh first thing yang aku pikir " nih AYAM GORENG KUNYIT KE? dah lah "comei" sangat~ " So,dari situ lah kitaorang frust menonggeng taknak dah menatang tuh lagi =.= .Nak dipendek kan story, (lagipun penat menaip nih),kitaorang penat lelah berjalan akhirnya sampai jugak ke Esplaned. :)

Banyak jugak kitaorang snap-snap gambar as memories bersama :)


Nih Syaima' dan aku :) hehe dekat Titian Gantung :) pic credit to Hahazirah


dan yang ni pulak Hahazirah dengan aku :) minta maaf Hahazirah aku cilok gambar nih dekat belog kau mianhae =.= again pic credit to Hahazirah.

Okay,aku pernah citer tadi yang kitaorang singgah beberapa kedai kan? So,nilah barang2 yang aku beli :)


Card Reader Hello Kitty ver. ~ pink gedik~ aku beli dekat kedai Bubble ,aku sebenarnya sampai sekarang aku terfikir apa motif aku beli mende alah nih sedangkan aku takde apa nak buat dengan benda nih.Maybe aku terfikir sejenak yang Card Reader aku yang dulu dah rosak dan sudah tak berguna lagi and aku terbeli menda nih sebagai gantian yang rosak tuh? Oh maybe lah kut tapi kenapa mesti Hello Kitty? ~


Dan yang ni pulak memang tak sengaja nak terbeli ,dulu memang plan nak cari bekas untuk letak external disk aku tuh tapi tak sangka aku beli betul-betul..Disebabkan aku nih skema sangat aku hanya beli bekas untuk external disk aku tuh menda yang seakan-akan seperti pencil box? ouh okay yang penting boleh isi and lindungi external aku.~~Who cares?


Terlajak perahu memang susah nak di gustan lah..I mean kalau aku setart masuk kedai CD memang bagi aku susah lah nak jumpa jalan keluar~ Singgah sebentar di kedai CD tetiba jumpa nih :) BIGBANG ALIVE TOUR~ sebenarnya aku takde niat nak beli tapi aku beli jugak. Tulah perangai aku =,= tapi aku tak menyesal sebab IT'S BIGBANG dan isian dalamnya pasal BigBang paling best extra CD semua MVs / Klip Video diaorang.memang jakun lah waktu aku tengok tuh. :) ~ cuma Solo MVs ahli members BB jer tak seberapa ada sangat =.= 

Aku rasa cukup kut story telling aku nih..coz aku pun tak teringat aku nak tulih apa =.= 


BIGBANG SHOULD WIN MAMA 2012 ~!!!

p/s : okay aku dah dapat idea untuk bakal header baru aku nanti :)

...

1 comment:

Hahazirah Througheart ∞ said...

aku suka entri ni. =D
bestnya beli cd BIGBANG tu~~ aku x penah beli mana2 album lg. hahaha~