Thursday, April 26, 2012

askar dan yakuza

Semenjak,dua menjak,tiga menjak dan menjak-menjak nih, aku kurang dah nak berpesbuk-pesbuk nih ~ hahaha pandai betul aku berbohong..plaster mulut nih kang~aku mula dah berminat menonton drama-drama atau movies nih tak kiralah jepun ke atau korea ker sebab aku tak mampu nak beli dvd tuk membeli mende-mende kejadah tuh.Akibat berlakunye kegedikan ekonomi yang melande pade diri aku nih aku mule dah dan tak nak berhabisan duit tuk beli dvd-dvd jepun dan korea nih. oleh tuh, aku pun bersengkang mata nak tengok drama jepun dan korea yang aku rase interest nak tengok la.Dari aku membebel membabi buta dan entah ape-ape nih,lebih baik aku ke-point seterusnya~ panjang intro aku nih apesal time-time pekse dulu2 tak nak buat pendahuluan berpanjang lebar nih~Well,baru-baru ni aku baru saje menghabiskan korean movie iaitu The Front Line dan semalam aku baru saje meng-finish-kan citer Ninkyo Helper Special punyer. Aku berase syukur~Alhamdullilah~ sebab intenet aku berkeadaan baik dan bersentimental sempurna ~maaf ayat yang sangat menjengkelkan~


Okay,kalau aku tak stop dekat bahagian intro tadi maybe sampai sekarang aku takkan masuk ke perenggan yang seterusnya.Well,ini lah gambaq bagi filem The front Line. Aku tak tau kenape aku mula suke menonton citer2 perang nih. Bagi aku citer2 yang bergenre bergitu amat membosankan dan membuat otak aku merasa menjengkelkan tapi setart berminat dengan filem Welcome to Dongmakgol aku dah berminat nak menonton citer2 pasal peperangan ni~

Sebenarnya,tak semestinya bergenre war-war ~perang-perang nih membuat aku suke nak tengok filem The Front Line nih,actually,aku suke tengok pelakon nih berlakon. Entahlah kenape aku suke tengok die berlakon ~sebab die pandai berlakon~ Okay,aku pun tak tau ape yang special-delicious pasal si pelakon nih ~ nantilah buat entri psl dye~Btw,watak dye dalam filem nih sebagai Kang Eun-Pyo~

next,aku mule suke dekat mamat nih ~ yang botak nih.sebenarnye dye ade rambut, tapi kalau rambut dia tumbuh balik confirm die nampak gorjes hahahaha.Okay,watak mamat nih sebagai kapten mude yang dulunya takut menjadi askar semase di medan perang.Kalau aku citer pun macam korang paham dan aku sendiri tak kan paham jugak ape yang aku terang.

Laki nih nampak hensem ~memang hensem pun~ dalam filem nih dye memegang watak sebagai Kim su hyeok.Di sebabkan filem nih banyak menayang flashback,so baru aku tau yang time mule2 si su-hyeok ni jadi askar,dye seorang yang nerd dan penakut.Su-Hyeok nih BFF dengan Kang Eun-pyo tuh.Arrggh,aku dah mule dah pening,,apelah yang aku terangkan nih. Btw,name sebenar pelakon nih ialah Ko Soo.Wow,aku mule nak booking mamat nih tapi semalam aku google pasal dye yang dye nih dah kawen so tak jadi aku nak amek dye~ can i be as your fan? pls?~

Seterusnye,eventho,filem nih filem perang tak semestinye sume watak-watak dan pelakon-pelakon lelaki yang conquer all sume.Watak pompuan nih memang awesome! aku rase. Aku mule minat dgn care dye berlakon. And she looks pretty~ tapi sian..dye kene bunuh sebab kang eun-pyo yang bunuh dia dengan pisau.adoii~


Dan bagi section yang nih pula,semalam aku baru habis tengok citer Ninkyo Helper Special nih.Actually,yang nih ialah sambungan bagi drama Ninkyo Helper.Citer nih citer jepun.So,memang tak boleh di nafikan yang citer2 jepun memang ader unsur-unsur yakuza nih.

Tsuyoshi Kusanagi nih,merupakan watak utama dalam citer ni. Di sebabkan dye nih yakuza,memang ganas betoi dye nih.Setiap scene ganas dye tuh, geli perut aku . hahaha.


Lagi satu aku suke sangat dengan citer sebab hubby aku berlakon,Yabu Kouta~ yeeahhh babee~~ hahah aku suke watak dye sebagai Takayama Mikiya.


Walaupun,dalam Ninkyo Helper Special nih watak Takayama Mikiya kurang menonjol tapi setiap kali scene dye memang aku bersemangat nak tengok muka dye nih.Sayangnye,dye banyak kali kena marah dan dipukul.~jahatnye sian Mikiya aku!~

Nilah tiga jejake yakuza yang tak nampak ganas langsung tapi hengsem pada pandangan mata serta kaca mata aku nih.

Aku suke dengan budak nih,dye nih nampak comel dan pandai berlakon.

lastly,Meisa Kuroki memang hebat apabila dye jadi yakuza. Lakonan dia mantapp~ sebab tulah aku jadi peminat dye~ jeng jeng.
Jutta Yuki target aku seterusnye dalam senarai lelaki idaman aku

p palang s : orang dok heboh dalam newspaper yang filem perang My Way tuh nampak mantap gile kot. Hahaha macamlah aku nak tengok.

1 comment:

Aien Nia said...

Awak kalau boleh saya nak tahu yakuza tu ape ?
*series saye xtahu..jangan gelak.
Malu bertanya sesat jalan