Monday, February 6, 2012

mysteri & penyu belimbing



Salam & Salam Maulidur Rasul :)
lagi sejam nak berwaktu ke 12.00 tghmlm dan aku masih lagi tak masuk tido.
btw,entri kali nie bukanlah aku nk memberi fakta pasal penyu belimbing yang cutest tuh. tapi perkataan tersebut banyak memberi makne pade aku hingga aku rase aku akan ingat dia selalu dengan melihat & mendengar perkataan tuh

Nak dipendekkn story-morrinye,sebulan belajar dengan "guru" yang banyak bagi aku dan pelajar2 form 6 yang lain iaitu peringatan serta tazkirah yang membuat kn kteorang bermuhasabah diri seketika.

Beliau merupakan Ustaz yang ngajar disekolah aku serta anak kepada pengetua sekolah aku. First time masuk ke kelas aku dan mengajar Usul Fiqh perkataan yang dia akan kate ialah Misteri. Aku dan bebudak lain agak kerious lah ape yang Misteri sangat sampai dia selalu kate sekolah aku nih Misteri,kelas misteri & everythinglah hingga kami bebudak f6 tergelar kan dia sebagai Ustaz Misteri ( sorry ustaz~ =.= )

Yang penyu belimbing tuh.. dulu dia penah kaitkan sebuah story dengan penyu belimbing hingga belajar pasal Usul Fiqh pun dikaitkan perkataan penyu belimbing tuh. Bagi aku..kalau tak wujudnye perkataan tu aku rase aku tak akan paham matepelajaran Usul Fiqh tuh.. ( tenkiu penyu belimbing :)

Nak dipendekkn lagi~ minggu lepas adalah minggu terakhir dia mengajar di sekolah aku kerane dia berkeputusan tuk menyambung pelajarannye ke peringkat Master! daebaakkkkk lah ustaz~ so kami bebudak f6 memang sedey lah sebab lepas nih tak delah dengar perkataan MISTERI & PENYU BELIMBING tu. walaupepun "hadiah terakhir " yang dia bagi kiteorg amat bermakna sesgt~ walaupun dia bagitau "hadiah" nih akan bagi kesan dalam bape tahun akan datang~ Misterious sgt? kn?



inilah "hadiah" nya ~ insya-ALLAH saya akan berpegang teguh dengan hadiah nih :)


Btw, 6 febuari merupakan hari bermakna bagi family aku kerane hari ini bufday abah kesayangan saya ~~~~ :)
otanjobi omedetou otosan!~ saranghee~




ta daa~~~ bufday kek abah aku punyer~ hasil duit dari anak-anaknya~ actually bufday abah aku nih sambut lebih awal dari tarikh asalnya kerane abang & kakak aku time dyeorg cuti dok umah so sempat nak celebrate~ :) btw, i glad to see your smile,abah :)

Finally,saje nak menyelit sikit~ i'm interested with this japanese drama ( alah yoyoa je aku nih semua drama jepun aku layan XD)


Risou no Musuko perfect son was really funny n awesome~ baru 2 episode aku tgk tapi bape2 pengajaran aku ase amat bermakne.. especially kasih sayang ibu pade anaknye dan sayang kan ibubapa kite~ huhu




Lepas nih aku akan terindu dengan doktor otak aku nih =.= XD ewuukkkkkk~

No comments: