Tuesday, January 10, 2012

budak sekolah tinggi~

Assalamualaikum :)
since lepas habis exam espiem pada tahun lepas,dari situ aku mule meroyan nak online selalu..
aku pun tak tau mengape dan kenape aku rase aku jadi "utuber addict" rasenye..
pagi,siang,tengahari,petang,malam,tengah malam,tengah pagi dan seumpama dengannye..memang duapuluhempat jam tujuh hari asyik-asyik dengan utube..utube. ( best ape!)
aku pun tak tau entah kenape aku tetibe menjadi "kaki drama".
biasenye aku lebih gemar kepade aliran muzik-muzik ni :) J-pop & K-pop
okay,bagi aku itu adalah symptoms biase bagi sesiaper yang gemar akan dunia jepunan dan kekorean itu.
tapi tahun nih dalam minggu nih atau lebih details lagi detailnye pade 9 januari hari tuh ( semalam) aku telah pun mendaftarkan diri walaupun terpakse rasenye untuk mengambil STAM dekat sekolah aku yang sudah 5 tahun aku sukasuki & "setiakawan" di sekolah tersebut.
Mesti korang tertanye2 aper tuh STAM?
kalo cari & google pun belum tentu boleh jumpe..
dalam kamus dewan edisi ke-empat pun xde istilah tersebut..
guru bahasa melayu pun belum tentu jugak boleh men-details kan lagi maksud yang tersirat dalam makna STAM tuh.
Hahahaha yoyoa jer aku nih..
STAM atau nama panjang nye " Sijil Tinggi Agama Malaysia" fuuh..
nampak saje perkataan "Tinggi" memang tertinggi sesangat~
bagi sesiape yang amek STAM,kebanyakannye budak sekolah agama ( macam aku lahh)
asal-usulnye aku taknak amek ( sebab susah sesangat!)
tapi terkenang akan MUET la aku pi amek..
tapi kalau difikirkan balik sekurang-kurangnye dapat lah aku mengisi mase lapang aku yang sedang menunggu result spm bahkan juge dapatlah menambahkan ilmu :)
Disebabkan aku amek STAM,secare otomatik aku di tingkatan 6 dah dianggap senior,sunbae,senpai dalam kalangan junior2 lain. Oleh sebah itu,pagi tadi apabila di taklimat oleh guru2..sebagai pelajar sekolah tinggi haruslah menunjukkan tatasusila yang TERBAEK! (uurrgghhhhhh!) XD walaupepun aku lakukan yang terbaik dalam STAM walaupun subjek nye memang KILLER nak MAMPOS~




walaupepun wat sempoi je pi sekolah walaupun situasi agak berbeza bagi aku :)

No comments: