Tuesday, May 24, 2011

Kontez " Jika Dia Menjadi Milikku"

Salam readers :) habis kalau mak aku tahu kalau aku online nih.Dahlah esok ada exam..tapi aku nak jugak tunaikan serta melaksanakan entri ini. Aku dapat tag dari kawan aku hanisyaima . Dia tag aku suruh join satu kontes yang bai aku aku patut jugak kontes nih. Kontes ini dianjur by Adibah Mazlan & Abe Long Mohamad

Toksah nak membazir waktu , biarlah aku perkenalkan mamat yang aku suka nih dengan gelaran " Jejaka A" . si Jejaka A nih..aku pun tahu apa daya tarikan dia menyebabkan aku tertarik tuk mengenali diri dia. Lagi satu,seriuslah nak kate kan si Jejaka A nih diantara lelaki yang banyak aku perhatikan "gerak-geri" dia..so,selame nih aku kenal lelaki pun..suka kat lelaki pun taklah "beria" sangat nak tahu pasai lelaki tuh....tapi si Jejaka A nih cm berlainan jer bagi pandangan mata aku nih.Setart mengenali dia since awal tahun nih.Semua nih bermula semasa mak aku registerkan aku masuk tuition sebab spm punyer pasal Nak tak nak kena gi tuition. Hari pertama bagi kelas tuition subject sains..dari hari tuh lah aku mule terpasan dia and gedik nak suke kat dia.Pada mulenya, aku tak lah macam beria sangat nak tengok muka dia.Ouh,lupe nak citer mase time tuh dia pakai spec so,pasal tuh aku tertarik dengan penampilan dia.bagi aku muke ala-ala cina kalau pakai spec memang hensem. So? si Jejaka A tuh ade lah ikit muke ala-ala cina sikit ditambah dengan spec dia memang mantap bagi aku.Then,masa hari tuh aku ase dia menarik..tapi aku ase lepas hari tuh aku takkan lagi jumpe dia..sebab mak aku suruh aku amik kelas sains pada masa yang lain dan bukan masa itu.Agak terkilan pada mule nya..tapi nak buat macam mana.Hari demi hari fikiran aku mule dah tak bayang lagi pasal wajah dia.Then,masa kelas tuition bagi subject sejarah..Jejaka A itu turut masuk dikelas tersebut.Pada time tuh aku tak kenal lah sangat & aku pun masih taktahu nama sebenar dia. Semasa kelas sejarah dia tidak memakai spec so..aku taktahulah itu ialah si jejaka A.Tapi aku pun taktahu kenapa aku asyik terpandang wajah dia. tapi lepas hari tuh aku cancel kelas sejarah pada masa tersebut kerana aku amik b.i replace mase sejarah.Mungkin rezeki aku dapat tengok muka dia lagi,dia akhirnya masuk kelas sains sama waktu dengan aku..dari situ aku mula mensyaki yang aku pernah jumpa dia. Yahh budak yang kelas sejarah tuh.ojay..aku mule sambung tengok dia dari jauh..dan aku mula suka kat dia..hari berputar dengan lebih cepat..suatu hari dia duduk dibarisan belakang semasa kelas sains.dan pada hari tuh juga dia memakai spec , Aku mula terkejut. Orang yang selalu difikiran aku..since awal tahun hari tuh,rupa-rupanya si DIA. aku gembira sbb aku dah jumpe jejaka yang aku suke tuh..setart hari tuh dah sampai sekarang aku suka usha dia..

Aku rase panjang sangat aku membebel huhu..haha sebagai ending..aku tahu name si jejaka A tuh di facebook beliau... Aku berharap si Jejaka A tuh "jodoh" aku ( uweeekk) huhuhu kalau bukan "jodoh" pun aku tak kesah tapi aku akan suka kau sampai bile-bile..


btw..nak tag kat kawan-kawan....wajib tag dekat

Adibah Mazlan & Abe Long Mohamad dan dua orang lagi iaitu Hahazirah & Mahfuzah or sesiape yang nak join .

3 comments:

♥ adibah mazlan ♥ said...

good luck, pasal group tu awak dah join belum?

Lala Halim said...

dah join..(baru join)>.<

♥ adibah mazlan ♥ said...

SAYA SEDANG BUAT PENELITIAN TENTANG KONTEZ AWAK PADA PUKUL 3:02AM 1JUNE2011
SEMOGA BERJAYA