Friday, February 25, 2011

Super Junior untuk Cikgu Math :)

Salam & Selamat Evening :)
akhirnya baru aku merasa dapat meng-updated belog aku nih lagi :)
ingatkan minggu nih maleh lah nak sentuh lappy aku nih..
tapi dah terpasang niat nak cari bahan-bahan untuk keje seni aku tuh
alang2 terbuka internet nih nak lah mengedik meng-updated belog :)
http://www.emocutez.com

Okay,hari ini agak menyedihkan bagi aku & sume cikgu2,ustaz2,ustazah2 termasuk teachers2 di sekolah aku tadi ouhh tidak lupe sume pelajar2 especially form 4 & form 5 yang extravaganza menangis keluar air mate darah
http://www.emocutez.com
Cikgu Mathematics kiteorg,Puan Noraini telah pun berhijrah di sekolah yang baru serta dinaikkn pangkat kepada seorg Pengetua. TAHNIAH! Cikgu!
Agak menyedihkan sebab tadi majlis perpisahan beliau~ aku turut menagis~ ( yelahh korang ingat aku nih tade perasaan ker???) huhuhu
tapi taklah sampai kuar ayaq mata darah pon ..
Beliau telah mengajar bebudak Form 4 & 5~ iaitu add math & math :)
turut mengajar dikelas aku~
agak garang tetapi masih dapat lihat kesenyuman manis beliau~
seorg jenis pantas~ segala perlakuan cepat,cekap n pantas..
so, setiap kali belajar dengan dia kena concentrate betoi2 n fokus smpy separuh mati~

http://www.emocutez.com

OUH?? huhuhu tapi agak berduka cita~ guru SPM yang terror bab2 SPM punyer soklan nilah kan~ telah berpisahan dan menjadi ex-warga-Al Khairiah~ ( cikgu~ tak dapatlah nak tahu spot2 soklan SPM =.=)
However,kegarangan beliau membuat pelajar2 beliau struggle bagai nak mampos subject Math! yeahh! baguss!!!! ( aku lah salah satunyer....pasan!)
http://www.emocutez.com

Btw,tadi pagi tadi~ perhimpunan special edition untuk beliau~ segala hadiah pemberian dari bebudak Form 5 sahaja! hanya untuk dia~ so,kelas aku pun ter-interframe mengedik bagi hadiah untuk si DIA!
semua budak kelas F5 yang lain beria-ria bagi hadiah yang mahal2 :)
tapi kelas aku? peehhh simple pimple jer~
sebab kelas aku adalah kelas budak SENI! so,tak main lah barang2 mahal nih kan~
dengan menggunakan kreativiti kiteorg~maka tunjuklah bakat kteorg~ :)
huhuhuhu kiterg buad sejenis kad ucapan yang BESAR berbentuk HEART (love) dan diisi didalamnye segala tanda tangan bebudak kelas aku termasuk ucapan kiteorg~( jimaattt duit kelas aku) sgt simple kn? simple tapi bermakna~ bukan macam kelas lain~ membazir duit beli barang2 mahal~ Guess what kad ucapan tuh sejibik macam kad yang ShinDong SuJu tuh pegang dalam klip video No Other

http://www.emocutez.com


time nak bagi hadiah~ kelas aku saje pegang kad~ org lain pegang hadiah~ so..kiteorg bagi jelah~ tapi! syukur alhamdullilah~ kad ucapan itu di temani sebuah hadiah benilai yang kiteorg tidak tahu mulenyer siape si misteri yang bagi tuh mewakili kelas kiteorg~...jeng! JENG!
Akhirnya~ tahu juga siapa si MISTERI punyer hadiah mewakili kelas kiteorg~ ( aku,Raja & Shyma mengorek rahsia tuhh) ruper2nyer guru kelas kiteorg Cikgu Emi~ yang bagi~ terima Kasih cikgu! maybe bagi org lain hadiah itu tidak bernilai tetapi~ org berjiwa seni mengatakan "nilai sesebuah lukisan lebih tinggi nilainyer daripada barang2 mahal" (sesedap jer wat pepatah sendiri) Hadiah dari Cikgu Emi untuk mewakili kelas kiteorg tuh ialah sebuah potrait cikgu math kiteorg hasil karya Cikgu Emi~ dan di frame kan~ CIKGU HEBATT!~ tengokkk hadiah kelas aku lebih BESAR! dri org lain punyer hadiah!
http://www.emocutez.com

Then, masa terakhir sebelum tamatnya persekolahan~ sesi salam-bersalaman bersama beliau (cikgu math)
aku bersalam sambil menangis sambil mengatakan "Terima Kasih mengajar saya.cikgu..." tersedu-sedu,sebak hati mengatakan kepadanya~ =.=

Anyway,syukur alhamdullilah lagi hari ini tade kelas tambahan :) weeee~ lega gila. rehat jugak n dapat hilang penat lelah yang tersimpan terlalu bnyak dlm badan aku nih~ dahlah kelas tambahan setart & bapakk penat gila~ minggu depan exam~ buka buku pun tak. adooii exam bahasa arab tinggi amat mencemaskan sebab mule2 diberikan karangan nanti untuk dibuat~ macam mane aku nak wat nanti~ bapak lah payah~
http://www.emocutez.com


p/s: setart sekarang kena jage tingkah laku kat sekolah~ nanti kalo tak dirakam pula~ almaklumlahh sejak sekolah aku pasang CCTV sume bebudak bajett acting baik gile.

1 comment:

Hahazirah said...

tag kamu tp terlambat. papepun inform yg penting. ngee~

http://hahazirah.blogspot.com/