Saturday, January 22, 2011

not alone :)


Salam readers & visitors XD
wahhh!~ typing jugak aku akhirnyer~ sangat sibuk ibarat semut mencari gula dirumahku XD
anyway,mengikut analisi pengiraan matematik aku,sudah 2 minggu aku tak updated belog kan? kan? dahlah tak lame lagi nak masuk Februari~so,nie last entry bagi untuk bulan Januari yang penuh kesibukan nih =.=
Well,minggu ke berape nih aku pun tak tahu minggu ke berapa~ ( tak ambik tahu) haih malas-an nak membalut sume buku-buku teks~majority aku pilih buku-buku teks ni kan (masuk menengah sume pinjaman) so, aku pilih yang terburuk laa~ sbb yang BURUK tulah telah siap di sampul so,takpayah lah nak penat lelah nak menyampulnyer lagi,cume novel2 BM & B.I tu jer XD sebab tuh buku baru :) ( cikgu dah membebel sbb x sampul buku).Well,kesibukan menyiapkan homework..peehhh leceh betol~ tapi janji azam aku kena tunaikan ~ ( menjadi budak baik ) ohh means that aku rajin lah buat keje sekolah :) tapi azam tu masih xkuat~ means aku ader kejahat-an yg belum dihapuskan dalam diri aku nih~ whateva!!!!
Minggu sepanjang persekolahan ( minggu nilah) kehadirahan pemilihan a.k.a mesyuarat agong rumah sukan,unit beruniform & persatuan serta kelab yang aku nk sertai xjadi akibat masalah tertentu but bodek cikgu suh isi nak name aku XD hahahaha sibuk dijalankan selame tiga hari :)
semalam~ mesyuarat pasal rumah sukan.Serius umah sukan aku tahun lepas aku tak ingat aku umah sukan mane~ so,dengan menebalkan muka~ aku sumbatlah diri aku nie kat umah sukan mane-mane yang aku suke :) hahaha semalam agak "kurang ajar" lah sikit sebab maleh nak dgr & nk tggu pemilihan pegerusi or ape ntah~ so aku & kawan baik aku,shyma..kiteorg tulih jer name then terus..hahah BLAH!~ (utamakan pulang kerumah ) dua hari sebelum tuh~ mesyuarat unit beruniform & persatuan B.I~ haha tahun nih aku masih kekal sejak Form 1 sampai sekarang Unti Beruniform & Persatuan tak pernah berubah :) baguss kan aku nih? Mesyuarat persatuan B.I masih kekurangan members yg join,ntahlah maybe pelajar sekolah aku nih masih suka subject lain selain B.I~ aku agak terkejuk si Shyma tuh vote aku jadi AJK bagi Form 5~ nak tak nak kena terima jugak sebab demi markah korikulum punye pasal~ then mesyuarat Unit Beruniform pula aku memang "ahli setia" lah~ bagi PPIM atau name femesnyer Pesatuan Puteri Islam Malaysia~ wow! mantap kan??? XD actually tyme Form1 dulu2 lah kan~ aku masuk sebab mak aku Ketua Guru Penasihat PPIM~ that's why aku masuk..so,suka-sukilah aku nak pi ker or tak kalo PPIM tuh ader buat acara~ bebas tol aku nih XD So,tahun nie~ seems Form 5 ,guru-guru penasihat yang lain utamakan budak Form 5 memegang jawatan XDXDXD hahahaha yang aku tak caye aku jadi jugak sebagai Setiausaha~ padahal tade orang pun yang VOTE aku sebabnya~~~

(Jeng jeng jeng~~~~ sehari sebelum mesyuarat PPIM)

" Mak, esok PPIM ark?"
"Ha'ah...perjumpaan kat surau~ datanglaaaa"
"opcozlaaa.. letak kan adik sebagai Setiausaha & Shyma sebagai Naib Setiausaha or mane satu lah asalkan kiteorg jadi Setiausaha...hahahaha"
"yelaaaaa (senyum)

So,pepahamlah kan??? hahahaha (bodek mak) huhuhu hahahaha jahat nyer aku nih~ XDXDXD
Tapi lepas jer memegang jawatan sebagai Setiausaha~ kerja bertimbun-timbun aku dapat~

(xpressi aku semasa ditugaskan untuk menyiapkan kerja bagi PPIM)





Dapat jer tugas kena taip sume name ahli-ahli a.k.a member2 yang join PPIM ( 100+ ahli) mengikut kelas dri Form 1 until Form 5~ memang aku rase maleh nak buat~ frust jer~ dahlah nak minggu depan~ cam menyesal jer jadi Setiausaha~





Tapi apebila aku pikirkan balik~ dulu aku yang beria-ria nak jawatan as Setiausaha~ nak tak nak maleh or tak kena laksanakan~



t

So,lepas muhasabah diri~~ tetibe pulak bersemangat nak melaksanakan tugas tersebut~




Then,aku melaksanakan tugas aku :)




So,nilah pengembaraan tugas melaksanakan name-name bebudak nih :) ( apesal ader background shinee nih XD)

tambahan*** : aku cube berusaha untuk menjadi tinggi =.= ( dun worry yoseob we try harder to be a taller)

p/s: menunggu abg n kakak aku balik cuz cuti tahun baru cine~ cepatlaahhhh :) cuz then i'll not alone anymoree~ ( abg anip..adik rindu mu :)

No comments: