Thursday, December 9, 2010

Tutorial: post footer

Salam :) malam-malam nih curik online jap.baru aku ingat ada org tanye sesuatu.so nak buad tutorial sikit.walaupun aku tak bape terer sgt bab2 tutorial..(1st time buad) so..layan jerla~.kawan aku Syed,dia tanye macam mane aku buad yang bahagian post bahagian footer tuh.(divider? o_0) hahaha so,aku nak bagi tutorial nih~ :)










.post-footer {
background-image:url(YOUR URL IMAGE);background-repeat:no-repeat; background-position:center center;
height:165px;
color:$textcolor;
text-transform:none;
text-align:right;
letter-spacing:0px;
font-size: 12px;
line-height: 16px;
padding:10px;
border-bottom:0px solid #95d4e3;
}


Step 1: ko tengok dulu betoi2 HTML template cun ko tuh.
Step 2: Make sure tengok part /* Posts tuh.
Step 3: then,cari

.post-body blockquote {
line-height:1.3em;
}
Step 4 : Copy,code yang aku bagi tuh.
Step 5 : Paste kan selepas code ** di Step 3
Step 6 : Save Template,siappppp!

p/s: diagram tuh aku dh bubuh kt atas tuh tgk jer lah~ :) tak paham IM aku kt FB :)

4 comments:

SyedGraphiX said...

uhuww.. so simple laa XD
tq XD

Lala Halim said...

hohoh welkam2 :)

✖ cocopie ✖ said...

wah! ^^,
nk try3<.
da lama cari tuto nieyh!

tenkyuu~

Lala Halim said...

welkam :)