Monday, December 6, 2010

HeLLo!

tempat yg aku slalu lepak..:)

Assalamualaikum!! waaaaaaaaaaaaaaa!!! Bapak lame aku tak updated belog aku nih.rindu habissss~dah seminggu dah aku tak updated J Alhamdullilah akhirnye updated jugak J sampai jer dari umah..rehat-rehat kejap terus connecting internet. Pehhhh. Saket + lenguh badan aku merempat di dalam kete tuh.adooiiii! dari pagi subuh bersiap sampailah petang J . Dahlah maleh aku nak membebel panjang-panjang jum ark pi masok perenggan barulah..( actually,xde ayat nak tulih)

Seminggu di kedah menbuad kan aku terpakse hiatus atau erti kate lain bervacation dari mengadap mate aku nih 24 jam dengan internet.hohoho…walaupun kat sne bole berinternet ( umah maklang aku kat kedah tuh dia letak Wi-Fi tuhhh!) tapi aku maleh nak menebalkan muka aku nih nak pi umah dia..so,nak tak nak terpakse menahan kan diri daripada merindui my love,internet J,Kononnye,tyme sebelum nak pi balik kedah,my hometown,birthplace ayah aku tuh,berjanji setia dengan kawan aku Jart,seems dia org kedah dok kat kedah so aku & dia berjanji nak jumper kat alor setar.Unfortunately,tak menjadi.ish..ish..mane taknyer tempat terletaknyer umah tok aku kt Megat Dewa ( belah2 jitra kut?) dia dok alor setar…aku mane tao selok-belok nk pi alor setar..termasuk ayah aku…=.= so,Jart minx maap sesgt..=.=

Dalam a week, dok kat kedah tuh..memang tak tao nak buad ape.So,setiap hari asyik bangkit dari lena,makan,solat,bace novel Harry Potter,berangan,tengok TV ..oh and and..plus,tengok video SHINee,B2ST & JUMP…( nasib baek bawa lappy J).But,kekadang tuh pi jejalan umah sedare mare yang dok sne tuh…Guess what? Aku ader kenal dengan hrm..ntahlah aper aku nak panggil dia. tapi pokcik tuh memang fuuuhhh~~~ haih…1st time aku tengok pokcik tuh weii..nampak biaser jer..aku sure kalo korang tengok pokcik tuh memang Nampak biaser n maybe korang will pandang rendah dengan dia..but! jangan pandang sebelah mate wei…dia speaking..ehhh.aku ase aku pun tak ley nak challenge ngan dia…walaupun paper English exam aku A pun aku ase tak ley nak challenge dengan dia…Pokcik tuh speaking b.i peehhhh bapak fasih gile..U know what? Dia cakap ngan aku n abg aku dalam b.i tuh…hahaha..kiteorng paner jerlah…senyum-senyum kambing jer depan dia..sebab kiteorg tak tau nak reply balik kat dia tuh aper..hoho then siap recommended kat kiteorg bace newspaper STAR tuh..ala yang b.i punyer suratkhabar..hoho mak aihhh~~ aku dah sebulan beli News Straits Times pun sampai sekarang tak habis-habis bace..muke surat pertame..pokcik tu pulak tiap-tiap minggu beli STAR~balerrrrrr!!! Terer tuh weiiiii~~~~~~=.= ( novel harry potter b.i pun aku tak terabis =.=)

Hohoho,gitulah lumrah kehidupan sekarang ( mende yang aku merepek nih weiii!) pehh balik dari kedah nih aku kne berdiet rasenyer nih..hoho sebab aper aku kate gitu? Mane taknyer dok sane..makanan bapak sedap giler! J asyik nk bertambah nasi jer ( aku kuat makan tapi badan tak beso-beso) but walaupun kuat makan jugak kne berdiet ikit..mak aku siap warning dah suh diet..yela..mude-mude takut sakit=.= ( biaq pi laaaaaa~).Haih..lagi satu,kat sne memang penuh kesibukan dengan kenduri.peehhhhh~~ baru-baru tuh aku pi lah kenduri kawen sedare ayah aku.hoho..hidangan yang simple.memang sedap.Mak Teh aku bagitau kenduri khatan pun rerajin org buad siap sembelih sekor lembu tuh!.Beria betoi~~~=.= tulah menandekan org belah sne majority kekayer nak mampos~~~& maybe ingin mengeratkan hubungan silaturrahim sesme org J ( betoi x ayat aku nih..0_o). Pejam celik..pejam celik tak sangka dah seminggu aku dok kedah.Actually, taon nielah mencapai sejarah dok kedah lame ( oooohh jadi tiap-tiap tahun selame nih balek kedah sekejap jerlaaahh..dok 2-3 hari ekkkkk??) hoho kirenyer ley masok book of records lah ek?? Hahahaha ( merepek jer aku nih) hahaaha. Anyway,time pagi tadi memang tersebak aku nak meninggalkan jugak..aku pun taktao…( adatlah tuh jiwang kekadang) Org yang kite sayang terpakse kite tinggalkan..aku ley lihat tok aku seday..=.= ( nak nagis pulak aku nih) =.= btw,dapat duit dari tok RM 50~ hohoho ( tok ni tahu-tahu jer cucunyer nak pi beli barang SHINee..hehehe arigatoooooooo ). Hahahaha…pantang Nampak duit tol aku nih..:)

Finally~malam semalam aku mesej dengan kawan aku Hahazirah, dia dah berkeputusan nak tukar sekolah baru.=.= agak sedey sesgt seorg lagi member pi meninggalkan.Tapi nak buad macam mane..takkn aku nak halang.tak pelah..maybe tempat sekolah baru itu adalah terbaek untuk dia & mase depan dia..:) aku harap ko takkan luperkn aku & jugak ayma ek? We’ll miss u so muchhh! 4 tahun bersme di sekolah yang sme..akan aku kenangkn smpy bebile..:) ( nty taon depan kalo aku buad umah terbuka mai-mai lah ek!?) hrm..lastly jugak..:) pas mesej dengan Zira..kawan aku ayma telefon..hahaha..suda lame tak berborak dengan dia..wei beb! Sorry lah kalo aku menghabiskan kredit ko..hahah..:) guess what..menjerit sakan kiteorg berborak & berteriak tyme cakap pasal B2ST & SHINee..hahaha tak sangka usha jugak dia dengan Beast…( sebab aku recommend kat dia) .hahaha kan? kan? Betoi kate aku beb..B2ST is the BEST~~~ ( yuto nakajima lu nk letak mane weiiii??? ) hahaha anyway,terpakselah aku sharing taemin aku tuh dgn dia sbb dia minat taemin =.= dah lah zira kena sharing minho dengan aku..but kteorg ngaku suka jugak kat Onew..hahahaha ( fangirling habisss)~~~~~

Pssstt: hari nie punyer entry panjang ker? Or tak? 806 words~~

pssstttt: snapping-snapping tyme kebosanan di dlm kete..:)




No comments: