Sunday, November 14, 2010

bukan nak mengata tapi hakikat jer..

Salam to all readers yang cun-cun & hengsem-hengsem...^_^
hari ini enteri sepatutnya cheerful ikit tapi maybe aku updated enteri pasal tuh hari laen ker..hahaha

Hari ini aku nak lah story lah ikit..aku ada seorg kawan..aku kenal dia since di Crunchyroll now kiteorg beborak di Facebook..so dia nie kawan aku di facebook lah habis citer.Actually begini sebenarnya kiteorg peminat artis jepun tulah pasal agak rapatlah jugak..at least kenal sama kenal..kiteorg memang HUGE fan of Hey! Say! JUMP ( kalo xkenal..pi cr kt Google laa).Dia tuh sebenarnyer non-muslim laaa..or saintifiknyer dia tuh kafir lah.....( xpayah aku nk xplain panjang2).Seems,dia IM facebook aku tadi..so aku layanlah dia..dia katalah dia happy sesangat..so,aku tanyalah apasal pulak nih? pehh..speaking pulak aku dengan dia.Dia katelah yang JUMP..( hika,chii,yamada) will hidup panjang..hingga 80 ++ taon lebih.So,aku balas ngan.."oh??...." aku ada lah cakap jugak..aku tak percaya sangat...then,dia pula cakap dia happy JUMP tuh hidup lame..so..aku..buad dunno lah hahaha..panar tol aku..but..bagi aku..hidop mati jodoh ker sume di tangan ALLAH S.W.T ...betul ark????? ALLAH yang meletakkan jangka hayat idop kite~..so,kita sebagai hambanya hanya redha dan yang penting sedarlah kehidupan diduniawi nih..apa yang selame nih kita buad.Cubalah kita Muhasabah diri kita balik..ape yang kita lakukan selama kita idop di duniawi nih..betul ark? Walaupun diaorg percaya DNA ( Deoxyribonucleic acid ) tuh...it's doesn't mean diaorg idop sampai 80 ++ taon....? Ni opinion aku laaa....AKU mintak maaflah..aku bukan nak mengata gitu kat JUMP but..pikirlah balik...orang yang kita admire sesangat or idola sesangat tuh..akan "HILANG" juga.....so..pikirlah...aku tahu..memang korang nampak aku nie FANATIK giler dengan jepun lah..dengan korea lah..pakwe aku laaa...( yabu kota ♥ ) & whateverlaah..tapi aku sedar apa aku buad. so,renung-renunglah balik.Btw,aku tak kesahlah ape korang nak kate nie juz pendapat aku...jer..=.=

No comments: