Thursday, June 10, 2010

GIMP vs Photoshop + World Cup~

Hi! there! First of All~~~
Assalamualaikum!~
Rasa macam lama jer tak meng-updated blogku ini? Cehh. Aku rasa baru beberapa hari yang lalu.A few days ago.Hrm,lantaklah.Btw, Alhamdullilah,kelas tambahan dah habis!.Lega betul aku rasa.Yahhhoooo! XDXDXD Happy jap. 5 hari kelas tambahan itu diadakan. dahlah sampai ke petang.Cuma yang hari pertama jer sampai ke malam ( itu pun solat Hajat + Motivasi yang sekolah aku anjurkan).But,hari pertama tu,masa motivasi tu..memang best sesangat~! Kalau siapa yang tak pergi memang korang rugi gyler!!!!

Ehem,cuti dah bermula,so aku takde pun nak jalan-jalan kemana-mana pun.Memang bosan.Aku ingat cuti 2 minggu nie,aku nak improve kerja seni aku + menghabiskan novel Harry Potter aku tu yang setebal-tebal mengalahkan kamus dewan.(@_@).Plus, aku ingat aku nak juga habiskan semua cerita-cerita korea + jepun. Hehehehe. Lagipun,aku taat tak nak dan tak akan beli CD-Cd cerita-cerita jepun ( but korea ^^) .Anyway nak lah sharing software nie.Opps! sebelum tu software korang cari-cari or selongkarlah di perkampungan Google or Yahoo or seangkatan dengannya. Aku malas nak sharing linklah pula.Ikutkan hati memang nak sharing,tetapi hari ini connecting internet aku bermasalah.So,harap korang faham-fahamlah.






Nielah bendanya yang aku nak sharing. Pengasasnya telah memberi nama software nie GIMP~( aku pun dah lupa apa fullname nya).This is my 1st time aku guna benda nie~Yela,selama nie aku just guna Photoshop & Photoscape.Jujur dari hati ke jantung ke mulut untukku katakan,benda ini..is so awesome!.GIMP nie macam photoshoplah juga...kena download brushers or whatevalah.Actually,semalam aku testing nak try benda nie.Alhamdullilah,aku berjaya membuat satu banner~(i know is habat!).But aku tak tahu nak guna Text Editor tu..serabut jer bagi aku.Mungkin aku tak pandai nak guna kot? (?_?)So,aku menggunakan khidmat Photoscape..^^ (thnx dear~!).Sorry to said! memang aku rasa cam agak menyewelkan nak gunakan GIMP but,best juga~~~~~So,terpulang pada korang kalo rasa Photoshop or GIMP or both them were better...betterlah....( bagi aku Photoshop looks more better!)

Cukup sudah aku babbling pasal,perisian grafik..so,esok mesti satu dunia nie heboh pasal bola kan??.hahahaha..XD Aku pun!.Tak sabar rasanya.Aku berharap Jepun & England dapat lakukan yang terbaek!!!! untuk World Cup!.Sebut pasal Jepun & England..korang pilih mana? Jujur aku katakan..aku minat sesangat dengan ENGLAND!!!~dyerorg best apa? + cara main amat menarik~~~XD (actually separuh pemain england ialah pemain manchester United~~~).So,kita tengoklah agak-agaknya siapa yang menang! hahaha XDXD Hidup! England!!!!







Yamamoto Yusuke..chomey x??


mood:weird i'm weird today~~~

No comments: